Новости

Работилница ‘’Велигденска уметност’’организирана од ОУ Работнички универзитет ‘’Крсте Мисирков’’oд Кичево.

Учениците од четврто одделение при ОУ ‘’Кирил Пејчиновиќ’’ идентично твореа со учениците -учесници од основните училишта од општина Кичево.
повеќе

Еко-акција

здрава и чиста животна средина.
повеќе

Нашето училиште веќе цела недела има гости од градот Самсун,Туркије.

Прекрасна дружба
повеќе

Запишување на ученици во прво одделение/ учебна 2024-2025 год.

Соопштение
повеќе

„Среда-среќно започнавме со засадување на нашата училишна градина“

поттикнување и развој на детските истражувачки способности.
повеќе

2 Април-"Светски ден на лицата со аутизам"

да ги поддржиме, да ги славиме различностите и да изградиме свет каде што сите деца, вклучувајќи ги и оние со аутизам, се чувствуваат вредни и рамноправни.
повеќе

Работилница реализирана преку Мрежа за искуствено учење во Едукативен центар за зачувување на природата с.Негрево-Пехчево.

учениците од VIII б одд. ја идентификуваа потребата од грижа и заштита на барскиот екосистем.
повеќе

Патронен ден на нашето училиште.

Под мотото Кирилски денови на музиката, театарот и сликарството, учениците и наставниците земаа учество во многу спортско-забавни активности.
повеќе

21 Март-Денот на пролета и екологијата.

учениците од нашето училиште учествуваа во активности за разубавување на дворот.
повеќе

Одбележување на 18 Март -Светскиот ден на рециклирањето

цел е да се подигне јавната свест за паметно управување,селектирање и рециклирање на отпадот.
повеќе

Амбасадата на Унгарија и Здружението на Унгарците во Република Северна Македонија’’ Теледом’’ распишаа конкурс на литературни творби.

Наградени ученици од ООУ ‘’Кирил Пејчиновиќ’’
повеќе

Посета на Музеј на Македонската борба за независност и знаменитости на град Скопје.

четврто одделение по предметот Историја и општество.
повеќе

Работилница на тема "Компост и процес на компостирање"во соработка со Slow Food Водно Училишни градини.

учениците од V г одделение, засадија хербални и ароматични семиња за нашата училишна градина.
повеќе

Проект „Шах во школите”, во организација на Шаховскиот сојуз на град Скопје.

Андреј Божиноски од 7-а одделение се закити со сребрен медал и Диплома за освоено второ место.Честитки за сите учесници
повеќе

Оглас за прибирање на понуди за фотографирање на ученици од 1-9 одд зa учебната 2023 /2024 година и изработка на алманаси.

краен рок за поднесување на понудите е 11.03.2024година
повеќе

Учениците од трето Б одд. заедно со нашата родителка, воедно и Претседателка на Здружението на граѓани со ретки болести „Живот со предизвици“ Весна Алексовска одржаа работилница со која го одбележаа 29 февруари - Светски ден на ретките болести.

Развивањето емпатија, разбирање, сочувство и почитување на лицата со ретки болести беше главната цел на оваа работилница.
повеќе

Конференција „Сите во акција за справување со врсничко насилство“

превенција, препознавање и справување со различни форми на врсничко насилство.
повеќе

Учениците од второ одделение, се запознаа и учествуваа на предавање со првиот аналоген астронаут од Балканот, Мартина Димоска.

интересни искуства поврзани со Вселената.
повеќе

ПХВ проект на Црвен Крст во просториите на „Даре Џамбаз“.

запознавање со историјат и активности на Црвениот крст,Женевска конвенција и протоколи.
повеќе

Во нашето училиште во организација на Шаховскиот Сојуз на Град Скопје се одржа турнир во шах

повеќе