Назад

2 Април-"Светски ден на лицата со аутизам" 4/2/24

Денеска е 02 април 2024 година "Светски ден на лицата со аутизам"

Овој ден не е само за одбележување, туку и за дејствување.

Да ги слушаме,

да ги разбереме,

да ги поддржиме, да ги славиме различностите и да изградиме свет каде што сите деца, вклучувајќи ги и оние со аутизам, се чувствуваат вредни и рамноправни.

Нека нашиот свет биде подобаро место за сите. Затоа да ги охрабриме дека секогаш ќе ги почитуваме и ќе се грижиме за нив со многу љубов и трпение.