ООУ Кирил Пејчиновиќ, Општина Кисела Вода - Скопје

Среќни

и весели Новогодишни празници!

ООУ Кирил Пејчиновиќ, Општина Кисела Вода - Скопје

Учебната 2020/2021 година ќе започне на 01.10.2020

Упис на првачиња

за учебна 2020/2021 година

Патронат 2019

мото: Скршено срце

Добредојдовте на сајтот на ООУ Кирил Пејчиновиќ, Скопје!

Основното општинско училиште „Кирил Пејчиновиќ“ - Кисела Вода, Скопје Ви посакува добредојде на веб страната на училиштето, на родителите, соработниците, надлежните институции и се разбира сите оние кои сакаат да ги следат збиднувањата во училиштето и надвор од него вклучувајќи ги постигнувањата на учениците со нивните ментори и континуираното подобрување на условите за работа за современ воспитно-образовен процес.

НАША ВИЗИЈА, НАША МИСИЈА !

“ Сакаме да создадеме училиште во кое на учениците ќе им понудиме квалитетни знаења, услови за развивање на креативноста и истражувачкиот дух, стекнување на самостојност и самодоверба, меѓусебно почитување и изучување на културата на живеење на етникумите во Р. Македонија.”

НОВОСТИ

Новости, актовности, објави

Учениците од трето Б одд. заедно со нашата родителка, воедно и Претседателка на Здружението на граѓани со ретки болести „Живот со предизвици“ Весна Алексовска одржаа работилница со која го одбележаа 29 февруари - Светски ден на ретките болести.

Развивањето емпатија, разбирање, сочувство и почитување на лицата со ретки болести беше главната цел на оваа работилница.
повеќе

Конференција „Сите во акција за справување со врсничко насилство“

превенција, препознавање и справување со различни форми на врсничко насилство.
повеќе

Учениците од второ одделение, се запознаа и учествуваа на предавање со првиот аналоген астронаут од Балканот, Мартина Димоска.

интересни искуства поврзани со Вселената.
повеќе

ПХВ проект на Црвен Крст во просториите на „Даре Џамбаз“.

запознавање со историјат и активности на Црвениот крст,Женевска конвенција и протоколи.
повеќе