Назад

Модерни спортски терени добива и ООУ „Кирил Пејчиновиќ“ 11/2/23

Модерни спортски терени добива и ООУ ,,Кирил Пејчиновиќ”

❤️ Вложувањето во спортската инфраструктура во училиштата е еден од највисоките наши приоритети и претставува инвестиција во здрави и активни генерации.

⚽️???? Денес, ги отпочнуваме градежните активности за изградба на фудбалско игралиште со квалитетна вештачка трева и терен за кошарка во основното училиште ,,Кирил Пејчиновиќ”.

???????? Во склоп на овој спортски комплекс, градиме и терени за одбојка, а жителите од овој дел на општината ќе можат своето слободно време да го минуваат и да се забавуваат на масите за пинг-понг.

☝️ Ова е само еден од повеќето проекти кои ги реализиравме во изминатиов период, а се однесуваат во насока на развојот на физичките и спортските можности на нашата младина во Кисела Вода.

????Продолжуваме понатаму, бидејќи влогот во најмладите е влог во иднината!