Назад

Прва награда за краток филм „Кинофест Алгоритам 2018“ 4/29/18

На 26.04.2018 година во просториите на Гимназија Алгоритам беа свечено доделени наградите од конкурсот за краток филм ,,Кинофест Алгоритам  2018, а се спроведе и работилница со авторите на тема „Насилството не е нашиот начин“.

Ученикот Вања Милевски од нашето училиште ја освои Првата  награда и е добитник на стипендија од Гимназијата Алгоритам  во висина од 100.000,00 денари и најнова технологија очила 3D VIRTUAL REALITY.

Учесници во филмот се неговите соученици: Стефан Спасковски, Иво Насевски, Виктор Илиевски, Марио Ангеловски, Александар Николовски, Андреј Митев.

Ментор на учениците е Александра Бошковска-Спасовска, наставник по математика

Линк до краткиот филм Stop za nasilstvoto