Назад

Ден на мајчиниот јазик 2/23/18

На 21.02.2018 год. во нашата општина Кисела Вода се одбележа Денот на мајчиниот јазик. Покрај пригодната свеченост со музички и ритмички точки, беа доделени и награди за најуспешните ученици од конкурсот на тема „Мајчиниот јазик – културен и историски белег на нашата татковина“. Од нашето училиште беа наградени следните ученици:

  • за литературна творба - I категорија: II местo Ева Ефремова V–в , ментор: Катерина Ѓ. Трајчевска
  • за литературна творба - II категорија: I местo Доротеја Солунчева VI–г, ментор: Снежана Цоневска
  • за ликовна творба - I категорија: I местo Марија Миланова  V–г,  ментор: Маја Арсовска