Назад

Државен натпревар по математика - 2019 (Математика) Одржан на 5/12/19

На 44-тиот Државен натпревар по математика кој се одржа во просториите на Машински факултет - Скопје нашите ученици ги освоија следните награди: 

Марко Митевски, VI-б одд, освои ПРВА награда (максимум 100 поени), ментор Александра Бошковска Спасовска

Михаела Смилевска VII-a oдд, освои ВТОРА награда и се пласираше за учество на Јуниорската македонска математичка олимпијада, ментор Билјана Крстиќ