Назад

Државен натпревар - географија 2018 (Географија) Одржан на 4/20/18

Државниот натпревар  по географија се одржа на 20.04.2018 во просториите на Природно – математичкиот факултет во Скопје.
На натпреварот учествуваа 180 ученици од повеќе основни училишта од Република Македонија.
Нашите ученици ги постигнаа следните резултати и успех:

  РБ

     Ученик

   Одд.

         Ментор

    Вкупно            бодови

      (100)

       Освоена              награда

   1.

         Тамара
       Николова

  VIII - б

          Дарко
      Стојчески   

        98

      I - награда

   2.

         Дамјан
       Бабунски

  VIII - б

           Сашо
      Јовановски

        96

      I - награда

   3.

         Дамјан                       Стојановски   

  VIII - Г

          Дарко
      Стојчески

        95

      I - награда