Назад

Општински натпревар по географија 2018 (Географија) Одржан на 2/10/18

Општинскиот натпревар се одржа на 10.02.2018 г. во ООУ „Лазо Трповски“  во општина Карпош. На општинскиот натпревар учествуваа пет од осумте основни училишта од општина Кисела Вода, меѓу кои секако достоинствено беше претставено и нашето училиште – ООУ „Кирил Пејчиновиќ“. Во конкуренција на 22 ученици и на повеќе ментори, нашите ученици ги постигнаа следните резултати:

ОПШТИНСКИ НАТПРЕВАР ПО ГЕОГРАФИЈА – ОПШТИНА КИСЕЛА ВОДА 2018

Ред.
број

Ученик

Одд.

Ментор

Освоена награда/ благодарница

1.

Дамјан Стојановски

VIII - Г

Дарко Стојчески

    Второ место

2.

Тамара Николова

VIII - б

Дарко Стојчески

    I - награда

3.

Дамјан Бабунски

VIII - б

Сашо Јованоски

    I - награда

4.

Ива Мирчевска

VIII - Г

Дарко Стојчески

    II - награда

5.

Михаил Ѓоргоски

IX - б

Лилјана Николиќ

    III - награда

6.

Кристина Митова

VII - б

Лилјана Николиќ

    III - награда

7.

Јана Срезовска

IX - а

Лилјана Николиќ

  Освоена благодарница

 

Учениците: Дамјан Стојановски, Тамара Николова, Дамјан Бабунски и Ива Мирчевска се пласирани на регионалните натпревари по географија.

Им честитаме на сите ученици за постигнатиот успех и освоените награди. Воедно им посакуваме повеќе среќа во натамошното учење и секако многу нови успеси и постигања.