Назад

Државен натпревар по информатика 2022 (Информатика) Одржан на 3/19/22

На Државниот натпревар по информатика во програмирање со програмски јазик C++ за ученици од VI одд до IV година средно образование нашите ученици освоија:

  • Бисера Илиева VII-в освои III награда (2 место)
  • Марко Митевски IX-б пофалба за успешно учество 
  • Андреј Мацановиќ VIII-в пофалба.

Натпреварот беше организиран со физичко присуство во СЕМОС едукација. Оnline свеченоста на прогласување на наградените ученици се одржа на 20.03.2022 на која зборуваа Претседателот на ЗИМ проф. д-р Миле Јованов и Деканот на ФИНКИ проф. д-р Иван Чорбев.

наставник Билјана Крстиќ