Назад

Регионален натпревар по информатика 2021 (Информатика) Одржан на 3/6/21

На XXIX Регионален натпревар по информатика од нашето училиште се натпреваруваа тројца ученици и ги постигнаа следните резултати:

  • Бисера Илиева VI-в одд (II награда)
  • Андреј Мацановиќ VIII-в одд. (III награда)
  • Ана Пиштолова VIII-б (пофалница)

Учениците се натпреваруваа во програмирање во C++. За Државен натпревар се пласираа: Бисера Илиева и Андреј Мацановиќ. 
Ментор - Билјана Крстиќ