Назад

Европски квиз на пари - 2020 () Одржан на 5/29/20

АНДРЕЈ ШУМАНСКИ, ВИЦЕШАМПИОН НА НАЦИОНАЛНИОТ НАТПРЕВАР „ЕВРОПСКИ КВИЗ НА ПАРИ“

Натпреварот на кој учествуваа близу 500 ученици, се одржа на 29.05.2020 год.

Инаку, учеството на нашата земја на Европскиот квиз на парите е во организација на Македонската банкарска асоцијација, во соработка со Народната банка и Комисијата за хартии од вредност, со поддршка од Министерството за образование и наука и Министерството за финансии.

Ментор Александра Бошковска -Спасовска