Назад

Регионален натпревар по биологија - 2020 (Биологија) Одржан на 8/26/20

На 26.08.2020 година се одржа Регионален натпревар по биологија за основно образование во организација на Македонско Биолошко Друштво, спроведен по електронски пат.

На натпреварот од нашето училиште учествуваа учениците од VII и VIII одделение и ги постигнаа следниве резултати:

1. Ана Пиштолова VII б   - Пофалница

2. Марија Миланова VII г   - Учество

3.Ања Лозановска VIII в - Пофалница

4.Теона Китановска VIII б - Пофалница

Според постигнатиот резултат и освоените поени на Државен натпревар продолжува Ања Лозановска.

Ментор на учениците е наст. по биологија Виолета Велјаноска.