Новости

Учениците од второ одделение, се запознаа и учествуваа на предавање со првиот аналоген астронаут од Балканот, Мартина Димоска.

интересни искуства поврзани со Вселената.
повеќе

ПХВ проект на Црвен Крст во просториите на „Даре Џамбаз“.

запознавање со историјат и активности на Црвениот крст,Женевска конвенција и протоколи.
повеќе

Во нашето училиште во организација на Шаховскиот Сојуз на Град Скопје се одржа турнир во шах

повеќе

Обука на тема: „Градење доверба и зајакнување на дијалогот помеѓу младите и наставниците“

проект-Healthy Me или Здрав Јас, во организација на СУНА Хелти Лајф- Скопје.
повеќе

Предновогодишен концерт со учениците од основните училишта од Општина Кисела Вода.

Горди на нашите ученици кои веќе се чувствуваат како ѕвезди
повеќе

Нова сензорна соба од #opstinakiselavoda за дечињата со попреченост во ООУ ,,Кирил Пејчиновиќ”

оваа просторија има значајна улога во развојот на нивните когнитивни и социјални вештини
повеќе

Работилница со родителите од првите одделенија

стилот на семејното воспитување влијае врз развивањето на самодовербата кај децата, како да му помогнат на своето дете за развивање на самодовербата
повеќе

Учениците од 4то одделение во посета на градоначалникот на Општина Кисела Вода – Орце Ѓорѓиевски.

позитивна енергија, многу детски среќни и насмеани лица.
повеќе

Ученички парламент

„Стилови на учење“
повеќе

Одбележување на 3 декември ,Меѓународниот ден на лицата со посебни потреби.

инклузивниот тим на училиштето во соработка со наставниците и образовните асистенти организираше низа активноси
повеќе

„Градиме ЕКО навики“

работилница за селектирање отпад
повеќе

Учениците од второ одделение во посета на Природно научниот музеј и Театарот за деца и младинци

запознавање со широкиот спектар на животни,растенија и нивните живеалишта -проширување на знаењата за театарската уметност
повеќе

Модерни спортски терени добива и ООУ „Кирил Пејчиновиќ“

Вложувањето во спортската инфраструктура во училиштата е еден од највисоките наши приоритети и претставува инвестиција во здрави и активни генерации.
повеќе

МИО работилници

„Сплотени играме заедно“
повеќе

Среќна и успешна учебна година на сите наши ученици, родители и наставници.

нашите првачиња дојдоа на првиот час.
повеќе

Прв училишен ден

Известување
повеќе

Завршна приредба на нашите првачиња

Темелите на писменоста,емпатијата и соработката се поставени
повеќе

Меѓуетничка интеграција во образовниот процес

практична реализација,заедничка соработка на повеќе наставни јазици
повеќе

Настава во природа петто одделение

проширување на знаења,дружење,забава и игра
повеќе

Проект„Биди ИН,биди Инклузивен,биди Инклудиран“

градиме инклузивно општество
повеќе