Назад

Државен натпревар по математика 2022 (Математика) Одржан на 5/14/22

На 14.05.2022 на Природно-математички факултет се одржа XLVII Државeн натпревар по математика. Нашите најдобри математичари ги постигнаа следните резултати:

1. Моника Стефановска Гоџо VI-a, I награда, ментор Билјана Крстиќ

2. Ана Митевска VI-б, I награда, ментор Мимоза Митиќ

3. Бисера Илиева VII-в, II награда, ментор Ирена Стефанова

4. Марко Митевски IX-б, I награда и право за учество на ЈММО, ментор Александра Бошковска - Спасовска