Назад

Регионален натпревар по информатика - 2022 (Информатика) Одржан на 3/5/22

На XXX Регионален натпревар по информатика од нашето училиште се натпреваруваа 4 ученици и ги постигнаа следните резултати:

  • Бисера Илиева VII-в одд (II награда)
  • Марко Митевски IX-б (III награда)
  • Андреј Мацановиќ IX-в одд. (III награда)
  • Ана Пиштолова VIII-б (пофалница за успешно учество)

Учениците се натпреваруваа во решавање на проблемски задачи со користење на програмски јазик C++. За Државен натпревар се пласираа: Бисера Илиева, Марко Митевски и Андреј Мацановиќ. Натпреварот се одржа во просториите на Компјутерскиот образовен центар СЕМОС - Скопје.


Ментор- Билјана Крстиќ