Назад

Регионален натпревар по германски јазик за IX одд. 2019 (Германски јазик) Одржан на 2/16/19

На 16.02.2019 во просториите на ООУ „Коле Неделковски" - Скопје се одржа Регионалниот натпревар по германски јазик за IX одд. (Скопски регион) на кој од нашето училиште земаа учество: Мила Недановска IXг, Ема Чупоска IXг, Тамара Ѓонеска IXа, Петар Давчевски IXв и Дамјан Стојановски IX г.
Од нив Мила Недановска се закити со второ место со вкупно 92,5 бода, а Дамјан Стојановски со трето место со вкупно 90 бода. Овие ученици обезбедија пласман на Државниот натпревар по германски јазик кој ќе се одржи на 09.03.2019 год.
Останатите ученици освоија Пофалници за учество. На сите им благодариме за учеатвото и им посакуваме понатамошни успеси.