Назад

Јуниорска Македонска Математичка Олимпијада (ЈММО 2021) (Математика) Одржан на 6/8/21

На ЈММО 2021 нашата ученичка Михаела Смилевска IX-a одд. освои СРЕБРЕН медал и избрана е во екипата која ќе ја претставува нашата земја на 25. Јуниорска Балканска Математичка Олимпијада под раководство на професори од ПМФ.

 

наст. Билјана Крстиќ