Назад

Конкурс „Што ме движи кога сè стои? -награда за дигитална илустрација () Одржан на 5/12/21

Амбасадорот на ЕУ, Дејвид Гир, вчера ги додели наградите на 12 наградени ученици кои земаа учество во конкурсот „Што ме движи кога сè стои?“  организиран преку Гимназија Алгоритам

Конкурсот поттикна повеќе од 500 ученици од основните и средните училишта да изработат свои видеа, дигитални илустрации, поеми и есеи инспирирани од досадата и изолацијата за време на пандемија. 

Од нашето училиште ученичката Надица Китинова 8б одд , освои прво место во категорија од 6 до 9 одд за дигитална илустрација.

Училиштето, за тоа доби признание.

Ученичката Марија Миланова 8г одд освои пофалница. Ментор-Александра Бошковска-Спасовска

Ученичката Ана Малишиќ, од IV в одделение, освои пофалница. Ментор-Елена Бендовска